tisdag 6 oktober 2009

Ett enklare sätt att göra kanelbullar på.

LURBULLAR
Deg:
  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 6-7 dl mjöl
  • 150 g smör
Fyllning:
  • 100 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk vanilj eller kanel/kardemumma
Smula jästen och häll på den på den kalla mjölken.
Tillsätt socker och mjöl lite i taget.
Arbeta in fettet, strö över lite mjöl och låt degen jäsa i 10 minuter.

Dela degen i två delar, kavla ut den.
Dra ut fyllningen och rulla ihop.
Placera sedan ut dem i formarna, med handduk över.
Låt sedan jäsa 1 1/2 timme.
Pensla med vispat ägg och pärlsocker över.
10 minuter 225°C
Så enkelt var de:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar